dijous, 25 de febrer del 2016

Alumnes i docents del Màster en Atenció Integral i Centrada en la Persona de l'Universitat de Vic, han visitat el "Centre de Dia Les Teixidores"



Tal com vam anunciar, alumnes i docents del Màster en Atenció Integral i Centrada en la Persona en Àmbits d'Envelliment i Discapacitat de l'Universitat de Vic* i de la Fundación Pilares, han visitat el "Centre de Dia Les Teixidores" el 24 de febrer de 2016.

Aquest fet indica que l'esforç conjunt de tot l'equip del nostre Centre de Dia pel desenvolupament del procés d'implementació del model d'Atenció Centrada en la Persona (ACP) està donant resultats molt positius. Encara queda molta feina per fer, molt per aprendre sobre aquest model d'atenció, evaluar resultats, compartir experiències amb altres centres... però el fet de ser tingut en compte per a observar el nostre funcionament per part d'aquesta prestigiosa Universitat, anima l'equip a seguir per aquest camí.
Personal i usuaris/es van mostrar als alumnes i professors com és un dia normal al Centre, però també van voler agrair la visita fent-los partíceps dels resultats d'un taller de cuina, en aquesta ocasió els usuaris/es es van lluir preparant magdalenes casolanes .

A la taula no va faltar un producte típic de Catalunya amb un gran arrelament a Vic: pa amb tomàquet i fuet. Els alumnes de fora de Catalunya van gaudir especialment d'aquesta sorpresa.
Professors i estudiants van ser convidats a compartir taula amb nosaltres, finalitzant la visita amb un balanç satisfactori per a tothom. 



Docents, professionals i persones usuàries del Centre van compartir els coneixements adquirits en la nostra experiència amb els alumnes del Màster.




Des d'aquí donem les gràcies als estudiants i docents que ens van acompanyar, amb la confiança que aquesta jornada els hagi resultat tan enriquidora com a nosaltres.



*L'objectiu del Màster en Atenció Integral i Centrada en la Persona (AICP) en Àmbits d'Envelliment i Discapacitat és formar professionals capacitats per dissenyar, dirigir, intervenir, gestionar o fer recerca en programes o recursos dirigits a persones amb discapacitat, en situació de dependència i/o de cronicitat basats en l'AICP.
Aquest programa s'adreça a llicenciats, graduats o diplomats universitaris interessats en el model AICP en l'àmbit dels serveis socials, la salut o els serveis sociosanitaris que treballen en envelliment, discapacitat o cures de llarga durada. Amb la titulació adquirida es podran desenvolupar projectes innovadors en jaciments d'ocupació emergents: planificació i gestió basades en el model AICP, nous dissenys ambientals i arquitectònics, intervencions en atenció centrada en la persona en centres i serveis, coordinació sociosanitària, gestió de casos, counselling, avaluació de la qualitat de vida, TIC, acreditació de serveis, recerca, formació, etc.
L'exigència d'actuar des d'enfocaments basats en la integralitat o integració de serveis, així com centrats en les persones i en la preservació dels seus drets, dignitat i qualitat de vida, està consolidada en els països més avançats en polítiques socials , i així es recomana pels organismes internacionals. Aquest Màster respon a aquests requeriments per poder transformar els models basats en serveis de caràcter assistencialista. Per a això, cal comptar amb professionals experts en el Model AICP que puguin desenvolupar els corresponents processos de canvi.
http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/masters/master-en-atencio-integral-i-centrada-en-la-persona-en-ambits-denvelliment-i-discapacitat

Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...