dijous, 13 de novembre de 2014

I CINE FÒRUM CENTRE DE DIA LES TEIXIDORES

3 de Novembre de 2014

Formació contínua de professionals
I CINE FÒRUM CENTRE DE DIA LES TEIXIDORES

Formació contínua

Les necessitats actuals de la societat i en concret totes les accions destinades a l'atenció de les persones, requereixen d'una professionalització i una formació continuada per respondre a les multiproblemàtiques que poden presentar-se.

Per això els professionals del Centre de dia els Teixidores, són destinataris d'accions formatives encaminades a garantir el benestar integral de l'usuari en tot moment, per això és bàsic conèixer els sentiments, dubtes, i inquietuds dels cuidadors / familiars d'aquells.

Els treballadors del centre hem visualitzat la pel·lícula "Cuidadors" per posteriorment analitzar i comentar amb altres professionals experts en gerontologia i educació social les diferents situacions emocionals i la manera d'aconseguir donar suport de manera eficaç als familiars dels nostres usuaris durant tot el procés de canvi que comporta l'aventura d'envellirPel·lícula:
 Cuidadors. Direcció i guió: Oskar Tejedor. País: Espanya. Any: 2010. Durada: 90 min. Gènere: Documental. Producció executiva: Iurre Telleria. Música: Pascal Gaigne. Fotografia: José Luis Barredo. Muntatge: Asier Pujol. Distribuïdora: Barton Films. Estrena a Espanya: 11 març 2011 Apta per a tots els públics.

Sinopsi
Durant any i mig, cuidadors de familiars amb malalties degeneratives es reuneixen cada 15 dies. Comparteixen els seus temors i pors, exposen les seves experiències i, sobretot, aprenen a relativitzar les còmiques i de vegades compromeses situacions quotidianes. Les persones que es troben en aquest grup són conscients de la seva inestabilitat emocional i necessiten ser escoltades. El seguiment personalitzat de cada un d'aquests cuidadors en els seus propis domicilis i activitats quotidianes permet reflectir la realitat personal, familiar i social del seu dia a dia. D'aquesta manera, gràcies a l'observació, es desvetllen les seves particulars històries en forma de petites peces que formen part d'un complex trencaclosques  emocional.