dimarts, 3 de novembre de 2015

CASTANYADA 2015

Com cada any al Centre de Dia, hem celebrat la festa de la Castanyada. Com ja vam explicar en altres ocasions, aquesta  és la festivitat més destacada de la tardor, coincidint amb el dia de Tots Sants. Protagonistes d'aquesta celebració són sens dubte els panellets, els moniatos, el moscatell .. i sobretot LA CASTANYA.

Tradicionalment els usuaris i usuàries del centre en col·laboració amb els treballadors del centre dediquen el matí a elaborar els panellets que es degustaran a la tarda, acompanyats de les famílies i amics que han volgut participar.

Els millors panellets són sens dubte, els elaborats de forma artesanal, i si d'alguna cosa saben els usuaris i usuàries del centre, és de com preparar-los perquè quedin exquisits. No ens revelaran pas la fórmula secreta, però, tenim les fotografies que proven la seva traça com a pastissers
La primera sorpresa de la tarda ens la van portar els nens de l'escola de Can Manent, que van venir a visitar-nos i a cantar cançons populars d'aquesta època, fent les delícies de tots els presents amb la seva espontaneïtat i simpatia.
Després, els rapsodes del Centre de Dia, ens van delectar recitant una selecció de poemes propis de la tardor.
I finalment va arribar el moment més esperat de la tarda, l'hora de menjar les castanyes, moniatos i panellets que havíem preparat ..... Per cert, les safates de dolços havien disminuït notablement abans de l'hora de servir-les. El somriure còmplice d'alguns usuaris i usuàries, ens van indicar clarament qui eren els ratolins ...I com a colofó d'una tarda meravellosa, en la qual vam gaudir amb la presència de gran part dels nostres usuaris i usuàries, i families ,  la nostra directora, Laura, ens va oferir un recital de guitarra al que tothom va participar cantant cançons populars.
La veritat, és que quan va arribar l'hora d'anar-nos a casa nostra , ens hagués agradat poder quedar-nos una estona més ... però no us preocupeu: ESTEM TOTS CONVIDATS A LA CASTANYADA 2016
US ESPEREM!