dijous, 28 de gener del 2016

Projecte intergeneracional entre alumnes del PTT de la Mongia i usuaris/usuàries de "Les Teixidores""Connectant històries" permet establir un vincle entre joves i grans per estimular la memòria i construir una història de vida. A la vegada, l'alumnat posarà en pràctica les habilitats comunicatives treballades durant el curs.


Podeu llegir la notícia sencera al link:


L'alumnat del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) del centre de formació La Mongia han iniciat el projecte "Connectant històries" en col·laboració amb el Centre de Dia Les Teixidores de Cardedeu. Aquest projecte va néixer l'any passat amb la voluntat de fomentar les relacions intergeneracionals joves- i persones més grans compartint històries de vida(*).
La proposta consisteix en establir un vincle de confiança per fomentar el record i l'autoestima en aquestes persones grans. Els alumnes utilitzaran les TIC per estimular la memòria.Pels nostres usuaris i usuàries suposa una manera d'accedir a records d'una manera entretinguda i personalitzada, i pels nois i noies una via per posar en pràctica els seus coneixements tecnològics i les habilitats comunicatives treballades durant del curs: saber estar, empatia, adequació del llenguatge, ritme i to de veu, i saber escoltar, entre d'altres.
(*)Que és una "Història de Vida"?

La Història de Vida és l'explicació detallada de la vida d'un home o una dona, recollida mitjançant una sèrie d'eines establertes per a tal finalitat que el professional ha de conèixer i fer servir. 
La Història de Vida suposa conèixer de la forma més detallada possible els gustos, les aficions, els costums , professió,  creences, esdeveniments més rellevants de la vida d'una persona... en resum, la trajectòria vital d'un ésser humà.
Al nostre àmbit, el conèixer la Història de Vida del usuaris/es ens permet donar una atenció personalitzada i de qualitat a la persona. 

Els mes joves aprenen a valorar la veu de l'experiència ,mentre que els nostres usuaris i usuàries s'apropen a les noves generacions. A vegades la gent més gran pot arribar  a pensar per desconeixement que el jovent son persones despreocupades, especialment amb els temes socials. Aquestes trobades permeten aprofundir en la realitat, conèixer a joves futurs professionals,  implicats, amb ganes i força per millorar la nostra societat. Els estudiants es mostren interessats i en ocasions sorpresos amb les vivències dels usuaris.

Informarem puntualment al bloc del desenvolupament d'aquesta experiència enriquidora tant pels estudiants com per als participants del nostre centre. Ens agradaria rebre les vostres opinions, dubtes i qualsevol aportació al tema que desitgeu fer .

Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...