dilluns, 5 de novembre del 2018

FESTA DE LA CASTANYADA


Hi ha varies històries sobre l’origen de La Castanyada, però el cert és que és una festa molt especial que ens recorda al fred, al foc, a la família i als amics.
A l’Edat Mitjana la nit del 31 d’octubre tocaven les campanes de les esglésies per recordar els difunts. Diuen que els campaners necessitaven tenir energia perquè s’hi estaven molta estona i que utilitzaven el fruit de la tardor “LA CASTANYA” junt amb el vi blanc per recuperar les forces. També  es feien uns petits pastissos que ara en diem panellets i quan arribava la nit, tots al voltant del foc, en menjaven amb moniatos i castanyes resant pels difunts.
Al centre vam celebrar aquesta tradició el dimarts 30 de novembre amb els usuaris, treballadors i amb aquells familiars que hi van voler participar. No hi van faltar les castanyes, els moniatos i els panellets que el dia anterior van preparar alguns dels nostres usuaris juntament amb l'Esther. Van preparar panellets de pinyons, de coco i d'ametlla.
La tarda va sortir d'allò més bé, a part de menjar i compartir amb els nostres també vam poder ballar i cantar gràcies al grup de música "FLORS I VIOLES" que ens va mantenir entretinguts amb cançons d'ahir i d'avui.  
Us deixem un recull de fotografies de la nostra festa de la castanyada.

Gaudint de l'espectacle


La Carmeta amb el seu fill Toni

Els cantants amb el Rafa

Repartint el berenar, panellets, castanyes i moniatos



Nyam nyam!!!

El Rafa i la Inés ballant

La Laura i en Ramón ballant

L'Angela ballant davant de l'artista

El Juan Pedro ballant amb la seva dona

Leandro, Joaquim i Josep gaudint de la tarda

La Victoria i l'Albarita






Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...