dilluns, 29 d’abril del 2019

MONA DE PASQUA

La Mona de Pasqua és un dolç de Setmana Santa típic de Catalunya, la Comunitat Valenciana i Múrcia. La tradició mana que el padrí o l’avi han de regalar-la als seus fillols el Diumenge de Pasqua per menjar-la en família el dilluns de Pasqua. Simbolitza que les abstinències de la Quaresma s’han acabat i que és moment de gaudir del menjar amb la família.
La típica és una coca o rosca amb ous en el seu interior. Segons els historiadors, al segle XV ja hi havia. Per cert, es diuen així perquè procedeixen del terme àrab mûna, que vol dir regal o provisió de menjar. Els moriscs en regalaven als seus senyors per celebrar que la Quaresma havia acabat.
Les mones actuals estan fetes amb una base de pa de pessic, mantega i xocolata i estan adornades amb plomalls, fruita confitada i ous o altres figures de xocolata i provenen del s. XIX.

A les Teixidores vam voler celebrar aquesta tradició i el dijous 18 d'abril al matí es va preparar una mona de Pasqua, uns quants usuaris la van adornar amb plomes i figures de xocolata i a la tarda, per berenar, tots junts ens la vam menjar. 

Preparant la massa del pa de pessic

El Juan Pedro col·locant l'ou de xocolata


Usuaris adornant la mona amb les plomes

En Ramon, la Carmela, la Julia, l'Angela, el Juan Pedro, la Isabel i l'Esther amb la mona acabada






Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...