dimecres, 21 de juliol del 2021

 El Centre de Dia "Les Teixidores" va tancar les seves portes el passat 12 de març a causa de la pandèmia de la Covid-19 i del posterior Estat d'Alarma decretat pel Govern Espanyol.

Uns quants mesos després, el dia 6 de juliol de 2020 vam reobrir les portes per a que es poguéssin reincorporar les primeres 8 persones amb uns nous protocols per minimitzar els riscos de contagi del virus.

Es van establir dos espais diferenciats:

El gimnàs es va convertir en la sala on estan les persones més dependents.
 
 
A l'entrda es pren la temperatura, es renten els caminadors, cadires de rodes i bastons. També les mans amb gel hidroacohòlic.

Ja no podem seure a totes les butaques ja que cal mantenir la distància de seguretat

Les guixetes dels lavabos, buides, i cadascú amb la seva individual i tancada.


La sala gran també ha vsicut alguns canvis. Taules separades entre sí on només hi poden seure 2 persones a cada punta. 


I les butaques de descans separades i amb una butaca al mig per mantenir la distància

Virucida, baietes, gel hidroalcohòlic i cadascú amb el seu tàper etiquetat amb els seus colors i utensilis per treballar

 

I d'aquesta manera, és com vam preparar el Centre per la seva reobertura. Sempre seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. I el dia 6 de juliol es van reincorporar les primeres 8 persones. I amb respecte, prudència, una mica de "por" i tot, vam començar aquesta nova etapa.

La remedios amb l'Esther

La Lola en el seu primer esmorzar


Adaptant-nos als nous Equips de Protecció Individual segons l'activitat que es dugués a terme


El primer dinar a la sala gran


El dia 8 de juliol es va reincorporar 9 persones més i així ens vam quedar, ja que en l'obertura només podiem tenir el 50% de l'ocupació del Centre. De mica en mica, les setmanes van anar passant i tots plegats vam perdre la por, vam mantenir el respecte a la malaltia i ens van anar adptant a l'anomenada "nova normalitat", que tenia molt de "nova" i gens de "normalitat". 

Al peu del canó i després de dies de rodatge vam anar adaptant i variant els nous protocols de treball per mantenir el mínim risc de contagi, però alhora aconseguir que el Centre de Dia es tornés a convertir en un espai on estar relaxat, compartir experiències, relacionar-nos amb d'altres persones, aprendre i ensenyar coses, etc...






Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...