El Centre de Dia "Les Teixidores" té la voluntat de fomentar les relacions intergeneracionals, és a dir, que els usuaris i usuàries comparteixin experiències amb gent més jove.
En aquest sentit, hem realitzat una experiència conjunta amb un grup d'alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT)del Centre "La Mongia", d'aquí Cardedeu.
Des de MAP Assessorament i Serveis sempre ha existit la voluntat de formar i informar a les persones que han de participar en algun Taller relacionat amb el Centre, ja que sovint es té una visió molt distorsionada del que és un Centre de Dia i de com són les persones que en formen part. La Judith Vilarrasa, tutora del curs i tècnica del PTT i de l'Àrea de Sreveis Personal del centre de "La Mongia" ens va permetre fer una petita xerrada sobre la vellesa, els centres de dia, els tòpics que existeixen sobre les persones grans, etc .... per tal de poder oferir un millor servei i donar més confiança a les participants i als nostres usuaris i usuàries. Una formació molt interessant on les noies voluntàries del projecte vam mostrar tenir molt d'interès en participar de l'activitat a la vegada que van mostrar molta sensibilitat envers la gent gran.
En què consistia l'activitat? en establir un vincle de confiança entre les dues parts, utilitzant les noves tecnologies com a mitjà de comunicació. En fomentar el record i l'autoestima de les persones usuàries que sovint se senten excloses de la societat actual. Les noies formen part d'un curs de formació per trobar feina i van utilitzar els seus coneixements, sobretot, en l'àmbit de la comunicació, per practicar allò que estan estudiant i alhora aprendre dels nostres usuaris i usuàries. Amb un ordinador, internet i la curiositat dels uns i dels altres, compartien bona part de la tarda parlant de les seves vides, recorant moments històrics, culturals i personals. Fins i tot, es van poder apropar "virtualment" al lloc que els havia vist néixer.
Durant 3 setmanes, dos cops per setmana, els nostres usuaris esperaven l'arribada de les "noies" que s'interessaven per la seva vida i amb qui van establir un lligam estret i molta complicitat.
Tot seguit us mostrem algunes instantànies de les trobades setmanals entre els i les usuàries i les noies que van participar de l'activitat.
La Maria i la Marta en un moment de la xerrada |
La Yasmina i el Pere recordant vells moments |
En Delfí i la Nathaly |
El José i la Sandra |
La Teresa i la Nathaly |
La Esperanza i la Lídia |
En Rafael i l'Estefy |
Un cop acabada la "sessió", les nostres convidades compartien el berenar amb la resta d'usuaris i asuàries del Centre i mantenien, d'una manera més distesa i informal, converses sobre la la vida.
Compartint somriures i cafès amb llet |
Com en tota relació, al principi va costar una mica "deixar-se anar", tan per part de les alumnes com dels nostres protagonistes, però a mesura que passaven més temps junts, el lligam es va fer més estret i la complicitat va ser la norma general.
El temps, com la majoria de vegades, va passar volant: 3 setmanes, dos dies per setmana, dues hores per dia.... i, finalment, el darrer dijous.
Les nostres convidades van decidir donar-nos un darrera sorpresa i ens van portar un arbre "pelat" de fulles per a que totes les persones que formem part de "Les Teixidores", juntament, amb les noies i la Judith, hi poguessim deixar la nostra emprempta i el nostre nom, per recordar en un futur aquesta activitat conjunta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada