dilluns, 18 de maig del 2015

Estimulació sensorial

Al Centre de Dia, realitzem periòdicament tallers d'estimulació sensorial. Normalment els sentits més utilitzats són vista, oïda i gust. Els grans oblidats, olfacte i tacte són els que ens ocupen avui. L'olfacte ens guia cap a records del passat, evoca paisatges, èpoques anteriors, emocions .... totes les persones, fins i tot les mes dependents amb alts nivells de deteriorament cognitiu, reaccionen positivament als estímuls sensorials olfactius i tàctils.

Elaborant  bossetes aromàtiques, treballem la reminiscència, associant aromes a records, la memòria, associant una olor a una fruita, herba, aliment ... alhora que desenvolupem el tacte i la motricitat fina dels nostres usuaris i usuàries.

El contingut pot ser tan variat com ens permeti la imaginació, des de plantes aromàtiques, espècies, flors seques perfumades ... sigui quin sigui el material escollit, el resultat sempre és satisfactori i decoratiu.






Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...